KECSKEMET

Pálinka Muzeum Izsák  (Hongaarse brandewijn)

 

Het Pálinka Museum Izsák bevat meer dan 1000 historische museumstukken die als het ware een document van de traditie van het op ambachtelijke wijze vervaardigen van spiritualiën in Hongarije vormen. Naast de distilleerderij uit 1922 , bieden het daaraan gekoppelde museum en een proeflokaal met een tuinterras de gelegenheid, om meer over de  “ambassadeur” , de Pálinka, van Hongarije te leren. Izsák ligt in de nabijheid van Kecskemét. 

Kecskemet

 

Kecskemét ligt op 22 km. ten zuiden van de tanya. Kecskemét is de hoofdstad van de provincie Bács-Kiskun en heeft ca. 106.000 inwoners. Het is een van de mooiste steden van Hongarije. Zowel vanwege de prachtige Jugendstil gebouwen als om zijn talloze bezienswaardigheden (o.a. het stadhuis van de architect Ödön Lechner) en de grote pleinen met fonteinen.

Kecskemét wordt reeds in 1368 genoemd als plaats. De karakteristieken van deze plaats worden bepaald doordat Kecskemét het centrum van een belangrijk land- en tuinbouwgebied is en er dus veel aan landbouw gerelateerde transport activiteiten plaatsvinden. Sinds 1870 wordt hier ook wijn gemaakt

In Kecskemét en omgeving is voor ieder wel iets te vinden. Het centrum van de stad toont een willekeur aan bouwstijlen die door elkaar zijn geplaatst. Ondanks dit vormen de openbare gebouwen rondom de marktplaats één geheel. Het klokkenspel en zijn prachtige fresco's op de gevel van het stadhuis (Jugendstil)  is één van de mooiste bezienswaardigheden van de stad. Het speelgoed museum waar men zelf speelgoed kan leren maken (er is ook allerlei uniek speelgoed te koop),  Fotomuseum, Keramische Studio, of de Concerten van het Conservatorium.

Degene die zich niet voor architectuur en oude bouwwerken of de verschillende musea interesseert kan heerlijk genieten van het natuurschoon. oa. het arboretum (62 hectare groot) of het vrijetijdspark, en daarbuiten in het nationale park Kiskunság.

Of genieten van een Thermaal bad, een Hollywood Multiplex bioscoop, de gezellige cafés en nog veel meer…

© 2019 Korlam kft 123456   Lajosmizse Hungary