fietsen & wandelen

wandelen in de omgeving


Hongarije kent nog rustige wandelwegen die u door de natuur leiden, heel veel zandwegen waar eindeloos over gewandeld kan worden tussen de rijke fauna en flora. Vanuit de tanya kan je rustig naar het centrum wandelen zonder drukke wegen, of wandelen naar:

  • de Fish Arena, 
  • Pusztatemplom,    , 
  • maganzoo in Felsőlajos,    
  • Geréby Mansion.


Net zoals voor de fietsers heeft Hongarije ook wandelroute kaarten, ook deze kaarten kan u in de tanya vinden, of een route op de gps downloaden.

Uiteraard kan u ook eerst de trein nemen om buiten Lajosmize een wandeling te maken.

Een stadswandeling:   

  • Kecskemet,
  • Boedapest,
  • Szentendre

een natuur wandeling:

  • het nationale park Kiskunság
  • langs de oevers van de Doneau of de Tisza rivier

Fietsen door de Poesta


het hele land is perfect geschikt voor een uitgebreide rit op twee wielen. Ondanks de Poesta  geen hoogteverschillen kent, is het landschap er prachtig en gevarieerd. Een droom die uitkomt voor iedereen die graag op een sportieve manier de omgeving verkent. Veel fietspaden lopen door nationale parken, rond de meren, langs de rivieren en oude ruïnes. Vanuit Lajosmizse kan u fietsen naar de omliggende steden, of in de tanya kan u kiezen uit stapels fietsroutes over het hele land, variërend van slechts een paar duizend meter tot duizenden kilometers. In veel gevallen kan u zelfs kiezen tussen zand of verharde wegen.


De fietscultuur bloeit in Boedapest met jonge en trendy  mensen die met hun citybike of coole fiets de stad doorkruisen. Waarom hun voorbeeld niet volgen en uw sightseeingtocht eveneens op twee wielen doen?  U kan naar het station van Lajosmizse fietsen en uw fiets mee op de trein nemen, de trein is het aangewezen vervoermiddel om de fiets mee te nemen, en bovendien goedkoop. De fiets kan vaak mee, ook als er geen bagagerijtuig is, gewoon aan het eind van de laatste wagon, of aan het begin van de eerste wagon. Of Huur in Boedapest een mooie coole fiets, een citybike of een tandem om romantisch te fietsen in Boedapest. Vanaf 2 pers. kan u  zelfs uw sightseeingtocht met een Nederlandstalige gids boeken, er zijn  meerdere fietsroutes ter beschikking, waarvan één van Boedapest langs de Donau naar Szentendre , terugkeren kan met de boot of trein.

De lente is prima geschikt fietsweer: zo rond de 20 graden. Alles staat dan ook in bloei. Ook in de zomer is het er heerlijk vertoeven, nauwelijks regen, al kan het wel erg warm worden.


Wij stellen u fietsen gratis ter beschikking, inclusief fluo veiligheidsvestje, fietshelmen en een fiets GPS.

Fietsen en wandelen


© 2019 Korlam kft 123456   Lajosmizse Hungary